ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΚΟΕ


ΟΙ   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ   ΓΙΑ   ΤΙΣ   ΕΚΛΟΓΕΣ   ΣΤΗΝ   ΟΚΟΕ  


Ως Δημοκρατική Συνεργασία επισημαίνουμε:

Στις εκλογικές διαδικασίες των σωματείων της Αττικής το 2019 παρατηρήθηκαν μια σειρά ακατανόητες και αντιδημοκρατικές αυθαίρετες αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε., της γραμματείας του Κ.Σ. της Ο.Κ.Ο.Ε. και της εφορευτικής επιτροπής της Ε.Κ.Ε. που θέτουν υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα της όλης εκλογικής διαδικασίας:

1.      Η μη αποδοχή του καταλόγου των μελών του σωματείου των Προσφύγων, όπως έχει διαμορφωθεί με την πάροδο των χρόνων και μετά την επαναδραστηριοποίησή του. (Τονίζουμε ότι η Ο.Κ.Ο.Ε. δεν έχει καταστατικά δικαίωμα επέμβασης σε οποιοδήποτε πρωτοβάθμιο σωματείο σε αυτό το θέμα, όπως έκανε με την απόφαση της 6ης συνεδρίασης του Κ.Σ. της Ο.Κ.Ο.Ε. στις 02/02/2019, θεωρώντας τον κατάλογο κλειστό). Το σωματείο ως όφειλε είχε αποστείλει συγκριτικό κατάλογο της προηγούμενης διετίας και τωρινό με τα νέα μέλη του.

2.    Η μη αποδοχή συμμετοχής εκπροσώπων του σωματείου των Προσφύγων στην κοινή εφορευτική επιτροπή των σωματείων της Αττικής για εκλογή αντιπροσώπων της Ο.Κ.Ο.Ε. (παρά την ρητή αναφορά στο θέμα στον εσωτερικό κανονισμό της Ο.Κ.Ο.Ε.). Το σωματείο των Προσφύγων είχε αποστείλει την πρόταση του για τα μέλη της Εφ. Επιτροπής του σωματείου που θα πλαισίωναν την κοινή εφορευτική επιτροπή.

3.    Μη αποδοχή πρόσκλησης για διορισμό Δικαστικού Εκπροσώπου από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών


   




Αυτά έγιναν παράλληλα με πλείστες τόσες παραβιάσεις όπως:

  • Η άρνηση αποδοχής μελών του σωματείου των Προσφύγων ως παρατηρητών στις αρχαιρεσίες προς το 16ο Συνέδριο της Ο.Κ.Ο.Ε.
  • Μη έγκαιρη ενημέρωση για τις προθεσμίες κοινοποίησης των εκλογικών διαδικασιών (Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, κ.ά.)
  •  Η μη αποδοχή παρατηρητών στις αρχαιρεσίες (Καβάλα, Δράμα, κ.ά.)
  • Καταστρατήγηση του Καταστατικού που προβλέπει όλες οι εκλογές να γίνονται με σύστημα απλής αναλογικής. 
  •  Η αυθαίρετη ερμηνεία ότι παρατηρητές μπορεί να είναι μόνο μέλη των τακτικών σωματείων της ΟΚΟΕ, αποκλείοντας άλλα άτομα (πχ δικηγόρους, μέλη αρωγών σωματείων μελών, κλπ) 
  • Μη ύπαρξη στις εκλογικές διαδικασίες διπλής επιτήρησης που κατοχυρώνει την διαφάνεια και την δημοκρατία.

Αντί να αναμένουν την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης προχώρησαν με διάφορα τερτίπια σε επανάληψη ενεργειών που οδηγούν στην αμφισβήτηση των διαδικασιών. Εφόσον η Ελληνική Δικαιοσύνη αποδεχθεί την αγωγή, είναι φανερό ότι η σημερινή έωλη διοίκηση στερείται νομιμοποίησης. Και ως τέτοια δεν έχει την νομιμοποίηση να κινεί διαδικασίες για το επόμενο συνέδριο της Ο.Κ.Ο.Ε.  Πολύ δε περισσότερο χρησιμοποιώντας τα ίδια ή παρεμφερή τερτίπια και αδιαφανείς διαδικασίες που δημιουργούν εύλογες αμφιβολίες για νέα νοθεία.

Και ας μη πουν ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί:«ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΕΤΑΙ    ΝΕΑ    ΝΟΘΕΙΑ    ΣΤΗΝ    Ο.Κ.Ο.Ε.   ;»


Ακόμα η ομάδα που ελέγχεται για τις παραβιάσεις του 2017:

-       «Ξέχασε» να κοινοποιεί στα μέλη σωματείων την διενέργεια αρχαιρεσιών («δεν είχαμε τα email σας») στην Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη σε άτομα που δεν πρόσκεινται σε αυτή

-         Διοργάνωσε αρχαιρεσίες στις Σέρρες [χωρίς να υπάρχει Δ.Σ.(;) που παραιτήθηκε το 2017 και χωρίς τα μέλη να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για διορισμό προσωρινού Δ.Σ. (;)]

-         Έκανε αρχαιρεσίες στο Μακρυχώρι Ημαθίας στις 24 Φεβρουαρίου όπου ψήφισαν (;) 40   μέλη (19 το 2017 όταν έγινε έλεγχος και τα προηγούμενα έτη με μόνο ελεγκτή τον τότε Πρόεδρο της ΟΚΟΕ: 43 το 2015 και 68 το 2013) όταν η ΕΜΥ ανακοίνωνε ότι την ημέρα των αρχαιρεσιών η θερμοκρασία στην περιοχή ήταν – 9ο Κελσίου.

-         Στην Χαλκίδα παρατηρήθηκε προσθήκη μη προσελθόντων ψηφοφόρων από συγγενείς τους και άλλους (μπροστά στα μάτια των παρατηρητών)

Όλα αυτά οδηγούν στην έκφραση επιφυλάξεων για τα νόμιμα δικαιώματα των θιγομένων. 


Στη συνεδρίαση του Κ.Σ. της Ο.Κ.Ο.Ε. στις 20 Απριλίου 2019 δεν συμμετείχαμε για 
τους παραπάνω λόγους στη διαδικασία της "νομιμοποίησης" των συνέδρων, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις μας. Και ζητούμε την αναβολή του Συνεδρίου 
ως την έκδοση της Δικαστικής απόφασης.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ "Ο.Κ.Ο.Ε. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ"


________________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":